Çağımızın en yaygın sorunlarından biri! ‘Aşırı düşünmeyle başa çıkmak mümkün’

Aşırı Düşünme ve Zihinsel Sağlık Üzerindeki Etkileri

Son zamanlarda, zihinsel sağlık konularının önem kazandığını belirten Uzman Dr. Zekeriya Bahçe, aşırı düşüncenin hayatımızı nasıl etkilediğini açıkladı. Aşırı düşünme, bir durumu ya da olayı sürekli analiz etmek, düşünceleri tekrar tekrar zihninde yaşatmak demektir. Bu durum genellikle kaygı, stres ve depresyon gibi psikolojik sorunlarla ilişkilendirilir.

Aşırı düşünme, genellikle anksiyete, depresyon ve obsesif-kompulsif bozukluk gibi psikolojik sorunlarla ilişkilendirilir. Ayrıca, mükemmeliyetçilik ve kontrol ihtiyacı gibi kişilik özellikleri de aşırı düşünmeye neden olabilir. Genetik faktörlerin yanı sıra nörolojik etmenler de bu durumu etkileyebilir.

Aşırı düşünme sadece bireysel sağlığı etkilemekle kalmaz, aynı zamanda sosyal ilişkileri de olumsuz etkileyebilir. Kişiler sürekli detaylara takılarak ilişkilerinde sorunlar yaşayabilirler. Bu durum, sosyal hayatı ve iş performansını da olumsuz etkileyebilir.

Günümüzde, aşırı düşünme ile başa çıkma yöntemleri geliştirilmektedir. Uzman Dr. Bahçe’ye göre, mindfulness teknikleri, derin nefes alma egzersizleri, meditasyon ve yoga gibi uygulamalar, aşırı düşünmenin etkilerini azaltabilir. Ayrıca, düşünceleri ertelemek ve dikkat dağınıklığı yaratan aktivitelerle uğraşmak da bu durumu kontrol altına almada etkili olabilir.

Uzman Dr. Bahçe, profesyonel yardımın da önemli olduğunu vurgulayarak, bilişsel davranışçı terapi gibi yöntemlerle bireylerin aşırı düşünme sorunlarını çözebileceklerini söyledi. Aşırı düşünmenin zihinsel ve fiziksel sağlık üzerinde olumsuz etkileri olabileceğini belirten Uzman Dr. Bahçe, farkındalık, terapi ve sosyal destek gibi stratejilerle bu durumla başa çıkmanın mümkün olduğunu ifade etti.

Related Posts

Ünlü doktor uyardı: Duşta yaptığınız bu hata hayati tehlike taşıyor

Ünlü damar sağlığı uzmanı Dr. Max Maddahali, aşırı sıcak duşların ciddi sağlık riskleri yaratabileceği konusunda uyardı. Özellikle duş suyu sıcaklığının birkaç derece fazla olması, tansiyon düşüklüğüne ve bayılmaya yol açarak hayati tehlikeye neden olabilir.

Metabolizmanızın gücü, hamile kalındığınız aya mı bağlı?

Japonya’da yapılan kapsamlı bir araştırma, metabolizmamızın sadece yediğimiz yiyeceklere veya ne kadar hareket ettiğimize değil, dünyaya gelmemize neden olan sürecin yılın hangi dönemine denk geldiğine de bağlı olabileceğini ortaya koydu. Araştırmaya göre, kış aylarında başlayan gebeliklerle dünyaya gelen bireylerde, vücudu sıcak tutan ve fazla enerjiyi yakan kahverengi yağ dokusu daha aktif oluyor.

Et saklarken yaptığınız 5 büyük hata

Kırmızı etin yanlış saklanması, ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Uzman diyetisyen Serap Güzel, etin nasıl saklanması gerektiğini, etin dondurulma ve çözdürülme süreçlerini açıklıyor.

15 yıllık diyaliz tedavisi organ nakliyle sona erdi

15 yıllık diyaliz tedavisi organ nakliyle sona erdi

Görülme yaşı 15’e kadar düştü! Tablet ve telefonla vakit geçirenlerde görülüyor

Bel fıtığının katlanarak arttığını söyleyen Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Ferda Özdemir, son yıllarda ise gençler arasında daha sık görüldüğüne dikkat çekti.

Evdeki en sinsi mikrop yuvası! Klozetten 75 kat daha kirli, salonda baş köşede duruyor

Evde en kirli yerin tuvalet olduğunu düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. İngiltere’de yapılan bir araştırma, evdeki bu eşyanın klozet kapağından 75 kat daha fazla bakteri barındırdığını ortaya koydu. Özellikle evcil hayvan sahipleri için bu durum daha da endişe verici boyutlara ulaşıyor.